klankschalen | holistische therapie | reiki den bosch | reiki vught | reiki 's-hertogenbosch

FYSIEK – MENTAAL – EMOTIONEEL

Holistische therapie

Holistische therapie of geneeskunst is gericht op de mens in zijn geheel. Holistisch stamt af van het woord Holos dat ‘geheel, allesomvattend’ betekent. Tijdens mijn behandelingen hanteer ik een holistische aanpak. Dat wil zeggen op fysiek – mentaal – emotioneel – energetisch en spiritueel niveau.

Energie

Vanuit de holistische visie bestaat alles uit energie. Jij, als fysiek lichaam, maar ook je gedachten en emoties bestaan uit energie. Als je energie lekker stroomt, voel je je goed en gaan de dingen moeiteloos in je leven. En vaak  zit er ergens in ons systeem wel een blokkade.  Zo’n blokkade is energie die langzaam beweegt of zelfs stilstaat. Daar hoef je geen last van te hebben of je accepteert het omdat je de oorzaak kent en weet dat het tijdelijk is (denk bijvoorbeeld aan verdriet na het verlies van iemand of iets). Als een blokkade niet meer in beweging komt, kunnen er klachten ontstaan. Wat nodig is, is dat de energie in je systeem weer gaat doorstromen en blokkades worden opgeheven.

Wanneer je niet lekker in je vel zit, kan het best zijn dat de oorzaak van jouw probleem ergens anders ligt dan je aanvankelijk denkt. Zo kan een lichamelijke klacht een mentale, emotionele of een energetische oorzaak hebben en andersom. Uit de ervaringen in mijn praktijk blijkt namelijk dat de oorzaak van de klachten vaak niet direct aanwijsbaar zijn. Zo kunnen fysieke klachten bijvoorbeeld hun oorsprong hebben in onverwerkte (jeugd-) ervaringen. Op het moment dat er een verstoring  op één of meerdere niveau’s optreedt, ontstaat er een onbalans wat zich kan uiten in lichamelijke klachten (bijvoorbeeld hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, moeheid en burn-out), emotionele klachten (zoals angst, lusteloosheid en burn-out) en geestelijke klachten (denk aan stress, depressie, onzekerheid en rusteloosheid). Ook spirituele en energetische vraagstukken zoals bijvoorbeeld hoog gevoeligheid en blokkades in je chakrastelsel kunnen je uit evenwicht brengen.

Reiki als basis

Als Holistisch Therapeut ga ik met jou op zoek naar de blokkades die je hinderen en help ik je om jouw energie weer in beweging te brengen.  Dit doe ik door gebruik te maken van energetische technieken en coaching, met Reiki als basis.

Bij de behandeling geef ik  via mijn handen universele energie (Reiki) door. Reiki heeft een helende werking die het zelf herstellend vermogen  stimuleert, waardoor je lichaam, ziel en geest weer in balans komen.

Specifieke aanpak

Door mijn ruime ervaring op invoelend, spiritueel en analytisch gebied kunnen we een specifieke aanpak kiezen die bij jou past. Vanuit een holistische visie belicht ik jouw hulpvraag en kijk ik graag samen met jou naar diepere oorzaken van jouw klacht. Ik help jou in het verkrijgen van inzicht in de situatie óf om de oorzaak van het probleem of de klacht te achterhalen. Samen kijken we wat jou in de weg zit om jouw doel te bereiken en welke stappen je kunt zetten in de richting die jij wenst. Ter ondersteuning zet ik diverse methodes in om je te begeleiden.

De volgende technieken kunnen worden ingezet:

  •  Energetische behandeling (chakra / aura)
  • Systemisch werk (o.a. (familie) opstellingen)
  • Innerlijk kind werk
  • Behandeling met edelstenen
  • Behandeling met remedies
  • Inzichtkaarten
  • Klankschalen / Koshi’s
  • Transformatiewerk
  • Visualisaties

Hoeveel behandelingen er nodig zijn verschilt per persoon en situatie. Sommige klachten kunnen met één behandeling al een stuk verbeteren. In het geval van chronische klachten zijn er doorgaans meer behandelingen nodig.  Samen overleggen we wat wenselijk, nodig en haalbaar is.