reiki

CURSUS

Reiki 1

Een Reikicursus is een cadeau voor jezelf en helpt je in je persoonlijk ontwikkelingsproces. In deze 1e graad Reiki cursus leer je Reiki vooral op fysiek niveau in te zetten. Je leert hoe je met Reiki lichamelijke klachten als bijvoorbeeld hoofdpijn, buikpijn, nek-, schouder- en rugklachten en dergelijke kunt behandelen. Hiervoor krijg je vier inwijdingen in Reiki. Een inwijding opent het kanaal naar de universele energie.
In de Reiki 1 cursus leer je kennen, voelen en ervaren wat Reiki is, wat het doet en wat het voor je kan betekenen. Door oefeningen en ervaringen uit te wisselen leer je de energie te gebruiken en ben je aan het einde van de cursus in staat een gehele Reikibehandeling te geven aan jezelf en anderen.

Hoe ziet de dag eruit

We starten de cursus met het trekken van een inzichtkaart, om te ontdekken welk thema voor jou persoonlijke aandacht mag hebben. Daarna maken we kennis met elkaar, krijg je informatie over Reiki en al haar toepassingsmogelijkheden. Verdeeld over de cursusdag krijg je 4 inwijdingen. We oefenen met de Reiki energie op onszelf en op elkaar en wisselen ervaringen uit.
Na deze dag ga je 3 weken voor jezelf met Reiki aan de slag. Er zal zo op alle niveaus nog meer heling plaatsvinden en kunnen blokkades en belemmeringen worden opgeruimd. Na die 3 weken komen we weer bij elkaar en ronden we de Reiki 1 cursus af. De eerste maanden na de cursus gebruik je Reiki vooral om jezelf te helen. Hierdoor wordt Reiki een onderdeel van je leven, doordat je er zo vertrouwd mee raakt. Hoe meer Reiki je aan jezelf geeft, hoe krachtiger de heling wordt voor jezelf en anderen.

Programma Reiki 1e graad:

De Reiki 1 cursus bestaat uit 1 cursusdag en een terugkomavond of -ochtend. Het terugkomdagdeel wordt ongeveer 3 weken na de cursus ingepland. Na ongeveer 3 maanden kun je doorgaan met de Reiki 2 cursus.

Groepsgrootte:

Maximaal 3 personen, zodat ik iedereen voldoende aandacht kan geven. Tevens is er voldoende tijd en ruimte voor vragen. In overleg is ook een privécursus mogelijk.

Tarief:

De investering in jezelf kost € 180,00. Dit is inclusief: informatiemap, drinken, versnaperingen en terugkomavond of -ochtend. Tevens ontvang je aan het einde van een cursus een certificaat dat je bent ingewijd in de Reiki 1 volgens het Usui System of Natural Healing.